Ingrediënten voor de pepernoten
- 200 gr. glutenvrije bloem (bijv. Schar C of DovesFarm)
- 100 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 10 gr. bakpoeder
- 1 tl. Fiber Husk
- 2 flinke el. speculaaskruiden
- 1/2 tl zout
- 100 gr. roomboter of plantaardige boter voor lactosevrij
- ongeveer 6 el. water
Meng het bloem, de basterdsuiker, Fiber Husk, bakpoeder, zout en speculaas kruiden door elkaar. Kneed de roomboter erdoor. Voeg (per eetlepel) de eetlepels water toe aan het deeg, totdat je een bal kunt maken die niet afbrokkelt. Als er makkelijk scheuren in komen en het afbrokkelt moet je nog wat water toevoegen. Leg de bal een half uur in de koelkast.
Verwarm na het half uur de oven voor
op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak slierten van de bal en snij de
slierten in plakjes. Vorm balletjes van de plakjes, leg ze op een bakplaat en
druk even aan.
Bak de pepernoten af in ongeveer 15
minuten.
Als je
pepernoten met een chocolade laagje wilt. Smelt dan au bain marie wat chocolade
en dompel daar met twee vorken de pepernoten in onder. Leg ze te drogen op een
bakplaat.
Lieve bakgroetjes,
K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten