donderdag 30 augustus 2012

Sneeuwwitje en Aardbeirood

Voor de mensen die mij niet persoonlijk kennen. Dit ben ik (Eva) op de foto, de ene helft van Grimm's Magic Bakery. Ik sta op het punt om te gaan genieten van een heerlijk toetje genaamd "Sneeuwitje en Aardbeirood!"

Dit recept is makkelijk te maken voor mensen met of zonder gluten allergie. Dus heb je zelf zin in een makkelijk, maar vreselijk lekker toetje? Of krijg je
iemand met een gluten allergie te eten en weet je niet wat voor toetje je
moet maken? Dan is dit het ideale recept! Heb je tijd? Maak dan alles lekker zelf. Heb je minder tijd? Ga dan voor de Super Snelle Simpele manier en begin bij "laag 3" van de instructies.

Ingrediënten voor 4 personen

Laag 1: Merengue (Voor de Super Snelle Simpele manier: Koop kant en klaar ongeveer 8 merengues bij de supermarkt of de bakker. Let wel op kruisbesmetting)
  • 2 eiwitten 
  • 130 gr. suiker
Laag 2: Slagroom (Voor de Super Snelle Simpele manier: Koop  opgeklopte slagroom bij de supermarkt)
  • 300 ml. slagroom
  • 7 tl. suiker
Laag 3: Zoete aardbeien: (Sorry, simpelere kan niet..)
  • 500 gr. aardbeien
  • 2 el. suiker
(Optioneel, maar wel feestelijk: Geraspte witte/melk/pure chocolade.)

Instructies
Laag 1: Verwarm de oven voor op 110 graden.
Scheidt de eiwitten van de eierdooiers en klop de eiwitten stijf met een mixer tot er pieken verschijnen.
Zodra er pieken verschijnen voeg je geleidelijk (al mixende) de 130 gr. suiker toe totdat je alle suiker hebt toegevoegd.
Schep met een eetlepel (12) bolletjes op een bakplaat, die bekleed is met bakpapier.
Bak de merengues in +/- 1 uur af in de oven. De binnenkant van de Merengues moeten kleverig zijn. Het mag geen nat schuim meer zijn, dan moeten ze nog wat langer in de oven.

Terwijl de merengues in de oven staan kun je beginnen met laag 2: de slagroom.
Klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de 7 tl suiker toe.
Klaar :) Zet de slagroom in de koelkast.

Laag 3: Snijd de aardbeien in partjes en meng de aardbeien met 2 el. suiker.
Zet in de koelkast en laat de suiker in de aardbeien trekken

Zodra de merengues klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen.
Zoek leuke grote lange glazen uit. Ik heb glazen gebruikt die oorspronkelijk voor een Latte Macchiato bestemd zijn (zie foto).

Verbrokkel de merengues en leg ze op de bodem van het glas, schep vervolgens wat slagroom erop en schep daarna wat aardbeien met aardbeisap erop. Vervolgens doe je weer een laag merengues, slagroom en aardbeien en als je glas het toe laat nog een keer. Ga je voor de feestelijke topping? Rasp dan, met bijvoorbeeld een citroenrasp, wat chocolade boven de glazen.

Geniet van dit feestje!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen