maandag 27 augustus 2012

De ontbijtkruimels op tafel


's Ochtends heb ik vaak niet de tijd of zin om een uitgebreid ontbijt te maken. Daarom leek het me leuk om een een kant en klaar havermoutontbijt te maken in muffin vorm. Ze zijn makkelijk om mee te nemen. Dus ideaal voor als je 's ochtends haast hebt! Om de muffins iets specialer te maken, kan je ook nog wat chocolade drops toevoegen. De muffins zijn lactosevrij te maken, door de karnemelk te vervangen met sojamelk.

Ingrediënten
  • 200 g havervlokken (Provena)
  • 100 g havermeel (Provena)
  • 50 g tapiocameel
  • 50 g rijstemeel
  • 0.5 tl zuiveringszout
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl xanthaangom
  • 1 medium ei
  • 275 ml karnemelk (te vervangen door bijv sojamelk)
  • 100 ml olijfolie
  • 80 g agave siroop
  • 100 g bosbessen (diepvries)
  • eventueel 4 el chocolade drops
Gebruiksaanwijzing

Doe de havervlokken in een kom en voeg de karnemelk, agave siroop en olie toe. Meng de ingrediënten goed, zodat de havervlokken het vocht op kunnen nemen. Laat de havervlokken 20 minuten weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de muffinvormpjes in een muffinbakplaat voor 12 muffins. Meng vervolgens de droge ingrediënten. Maak een kuiltje in het deeg, giet daar het ei in en meng het met het meel. Voeg vervolgens het havermengsel toe en meng het geheel goed. Roer vervolgens de bevroren bosbessen (en eventueel de stukjes chocolade) door het beslag. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 20 minuten in de oven.
Laat ze eerst goed afkoelen, anders blijft de helft van de muffin aan het vormpje hangen, en dat zou zonde zijn! Wil je de muffins niet in één keer op eten, dan kan je ze ook invriezen. Je kan ze makkelijk in de magnetron ontdooien.

Liefs, E&K

Geen opmerkingen:

Een reactie posten