dinsdag 14 augustus 2012

Sneeuwwitje

Dit witte chocolade taartje is van oorsprong glutenvol en wilde ik al heel lang glutenvrij maken. Het recept heb ik ooit een keer uit de Allerhande geknipt. Het originele recept bevat 2x de hoeveelheid ingrediënten, waar je één hele taart mee maakt. Ik houd van kleine taartjes, waar je er veel meer van kan eten :). Ze zijn heerlijk en gingen dan ook allemaal in één keer op.

Ingrediënten voor 6-8 kleine taartjes:
  • 100 gr. bloem (bv DovesFarm)
  • snufje zout
  • 25 gr. witte basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 35 gr. roomboter
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 200 gr. witte chocolade
  • 250 gr. crème fraîche
  • 1 el. poedersuiker
  • muffinvorm
Vet de muffinvorm in met boter.
Zeef de bloem en een mespuntje zout boven een kom. 
Voeg de basterd- en de vanillesuiker toe en kneedt het tot kruimels (met je handen of met deeghaken).
Rasp de citroen en voeg het bij de kruimels.
Voeg een 1/2 ei bij de kruimels en kneed tot een deeg (bewaar de andere ei helft!)
Vorm er een bal van, rol het in vershoudfolie en zet het 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek na 30 minuten de bodem en de zijkanten van de muffin vorm met het deeg, net als je zou doen met een taartvorm.
Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg met een vork
Dek het af met aluminiumfolie en bak het 10 minuten in de voor verwarmde oven.
Hak 150 gram chocolade en smelt het au bain marie.
Giet de chocolade, zodra het gesmolten is, in een kom en voeg de crème fraîche toe.
Meng dit door elkaar.
Voeg de resterende eieren toe en meng goed door elkaar.
Schep dit mengsel op de bodem van de taartjes in de muffinvorm en bak de taartjes in 20-25 minuten af in de oven.
Zodra de taartjes klaar zijn haal je ze uit de oven en begin je aan de laatste stap.
Smelt de overige 50 gram chocolade au bain-marie en schenk over de taartjes, maar wel zodat je de randen van de taartjes nog ziet (zie foto).
Laat ze even goed afkoelen, zet ze in de koelkast en eet ze koud.

JUM JUM!!
Geniet ervan.
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten