donderdag 16 augustus 2012

Aardbei Rozen

Deze heerlijke broodjes* zijn weer heel wat anders dan anders!
Ze zijn lekker fris, stevig en gezond. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Deze broodjes zijn ook lactosevrij te  maken door de halfvolle melk te vervangen door kokosmelk.


Ingrediënten voor 8 broodjes
  • 120 gr. havermeel (Provena)
  • 2 el. suiker
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 tl. XanthaanGom
  • 5 el. vloeibare margarine (bijv. Blueband)
  • 225 ml halfvolle melk of kokosmelk
  • Bakje aardbeien 
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zeef het meel boven een kom en voeg de suiker, bakpoeder en Xanthaangom toe.
Maak een kuiltje en giet er de boter en de melk in.
Meng het geheel goed.
Doe de aardbeien erbij en druk zei in het deeg.
Maak er balletjes van en doe de balletjes in een muffin vorm.
Bak de broodjes af in 20 minuten en laat ze even afkoelen.
Deze broodjes zijn zo al lekker, maar je kunt ze ook open snijden en beleggen met boter en suiker.

Eet smakelijk!
Liefs K&E


* Gebaseerd op een recept van http://balancedplatter.com/

2 opmerkingen:

  1. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Vincent,

      Wat leuk!! We hebben ons blog toegevoegd.

      Met vriendelijke groet,

      Grimm's Magic Bakery

      Verwijderen