zaterdag 4 augustus 2012

Magere Liesje

Met al dat heerlijke zoete kleurrijke zomerfruit wat momenteel overal verkrijgbaar is moesten we wel een taart maken dit weekend. Voor je het weet is de zomer voorbij en is al dat heerlijks niet meer verkrijgbaar. Bij zomer denken wij aan licht en mager, dus hebben wij een luchtig taartje gebakken met vloeibare boter om de taart smeuïg te houden. Het resultaat is een heerlijk fris taartje! Het recept is gebaseerd op een glutenvol recept uit het augustus nummer van het magazine "Light Koken"

Ingrediënten
  • 300 gr. glutenvrije bloem (zoals DovesFarm of Schar C)
  • 1 el. bakpoeder
  • 90 gr. rietsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 2 eieren
  • 250 ml. karnemelk
  • 60 gr. vloeibare margarine (bv Blueband)
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • bakje bosbessen
  • bakje frambozen
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Vet een taartvorm in met een doorsnee van 26 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
Roer alle droge ingrediënten door elkaar. 
Klop in een aparte kom de eieren luchtig. Je weet dat het luchtig is wanneer het een beetje crème/wolkachtig wordt met kleine belletje lucht erin. 
Roer de karnemelk, vloeibare boter en citroenrasp door de luchtige eieren en voeg het bij de meel mix. 
Roer het geheel kort, maar goed door elkaar en kiep het beslag in de taartvorm. 
Bekleed de taart met de frambozen en de bosbessen en schuif de taart je oven in.
Bak de taart af in 40 minuten op 200 graden of totdat de cake bruinig wordt.

Geniet ervan!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten