zondag 8 september 2013

Chocolate chip muffinkruimels op tafel

We hadden weer eens zin in chocolade! Chocolate chip cookies zijn één van de lekkerste koekjes die er zijn en hoe lekker is het om deze in muffin vorm te maken! Het lekkere van deze muffins is dat je ze als ontbijt, tussendoortje bij de thee of koffie of als toetje kunt eten. Ze zijn weer hartstikke gezond en makkelijk om te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Misschien schrikt lijnzaadmeel je af, maar dit kan je gewoon bij de Tuinen kopen. Klik op het woord lijnzaad en je wordt verwezen naar de site van de Tuinen. Dan zie je meteen welk merk we hebben gebruikt. Succes!

Ingrediënten voor 12 muffins
  • 2 cups amandelmeel
  • 1/4 cup lijnzaadmeel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 2 geklopte eieren
  • 1/2 cup agave 
  • 1 el vanille extract
  • 1/4 cup kokosmelk (volvet!)
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 1 cup gehakte pure chocolade (hoe puurder hoe gezonder natuurlijk!)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats papieren muffin vormpjes in een muffin bakvorm.
Meng eerst goed de droge ingrediënten door elkaar (amandelmeel, lijnzaadmeel, zeezout en het zuiveringszout).
Klop de eieren op en klop de agave, het vanille extract en de kokosmelk erdoorheen.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, mix even kort door elkaar.
Voeg de kokosolie toe en mix even kort erdoor. 
Meng vervolgens de stukken pure chocolade erdoor.
Schep met twee lepels het beslag in de muffin vormpjes. 
Zet de muffins in de oven en bak ze af in 20 minuten op 175 graden. 
Smulse!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten