Er staat net een cake in de oven! Eigenlijk moet ik brood zeggen, of nog specifieker bananen brood. Het deeg lijkt wel verdacht veel op cakebeslag. Heerlijk om de zaterdag ochtend te beginnen met cake als ontbijt :-) Het recept komt van http://www.crossfit-tnt.com
Ik heb het iets aangepast, omdat ik iets minder amandelmeel en een extra banaan had.
Ingrediënten:
- 2/3 cup (ca. 135 gram) lijnzaadmeel
- 3 gesplitste eieren
- 5 eetlepels honing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 gepureerde bananen + 1 in kleine stukjes
- 1 theelepel kaneel (ik gebruik altijd veeeel meer, kaneel is zooo lekker!)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 cup (ca. 100 gram) amandelmeel
De bereiding van het beslag gaat als volgt:
- verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- mix de eierdooiers en de honing, totdat de mix lichtgekleurd en luchtig is.
- voeg de olie, bananen, kaneel, bakpoeder en het amandelmeel toe, zorg dat de ingrediënten goed mixen.
- klop in een andere kom de eiwitten stijf.
- voeg de eiwitten voorzichtig toe aan de bananenmix
- vet een bakblik in met olie en doe vervolgens het beslag hier in.
- bak het brood voor 40-45 minuten.
Tadaaaaaa, het resultaat: Het was heeeeerlijk!! Geniet ervan, Liefs K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten