Basis Farinata |
Ingrediënten voor de basis (maakt 2 Farinata's)
Kaas Farinata |
- 250 gr. kikkererwtenmeel
- 1 tl. zout
- 1 tl. bakpoeder
- 4 el olijfolie
- 300 ml. warm water
- 1 los geklopt ei
- Oregano (gedroogd of vers)
Extra ingrediënt voor de Kaas Farinata:
- 150 gr. geraspte belegen kaas
Extra ingrediënt voor de Pizza Farinata
- tomatenpuree
- plakjes salami
- mozerella
Zeef het kikkererwtenmeel boven een kom en roer het zout en de oregano erdoor.
Voeg het water, het los geklopte ei en vier eetlepels olijfolie toe en mix terwijl dit doet. Maak je de Kaas Farinata? Voeg dan nu de geraspte kaas toe.Zet het beslag een paar uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Je kunt de Farinata nu op twee manieren bereiden.
Manier 1: Verhit in een koekenpan wat olijfolie totdat het flink heet is.
Giet het beslag in de pan en bak het even goed aan.
Zet de koekenpan in de oven en bak het brood af in +/- 25 minuten.
manier 2: Zet een taartvorm (een silicone taartvorm werkt het best) in de oven met flink wat olijfolie erin.
Laat de olie heet worden en giet het beslag erin. Zet de taartvorm terug in de oven en bak af in +/- 25 minuten.
Pizza Farinata |
Eetse!
Liefs K&E
Grappig, die heb ik afgelopen weekend gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Lekker hè? :-)
Verwijderen