donderdag 27 september 2012

De goudkoekjes

Deze koekjes bevatten echt alleen maar gezonde ingrediënten en zijn onwijs lekker. Ideaal toch!? De hoeveelheden in het recept zijn in cups, maar laat dit je niet weerhouden om deze koekjes te maken. Tegenwoordig kun je bijna overal maatbekers kopen in cups, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn, Marskramer, Blokker en Dille & Kamille.
In plaats van pure chocolade en pecannoten kun je ook rozijnen gebruiken of gehakte vijgen of andere noten. Wat je ook voor gezonds in je keukenla (of kastje) hebt liggen kun je gebruiken. Probeer ze eens en je zult ze zeker vaker maken. Dit recept is afgeleid van friskylemon.com.

Ingrediënten voor 8 grote koekjes
  • 1 cup geraspte kokos
  • 2/3 cup amandelmeel 
  • 1/3 cup gebroken lijnzaad
  • 1/2 tl grof gemalen zout
  • 1 tl. kaneel
  • 1/3 cup agave siroop (of honing, of ahornsiroop)
  • 3 el. amandelboter 
  • 2 el. gesmolten kokosolie
  • 4 tl. vanille-aroma
  • 2/3 cup gehakte pure chocolade (hoe puurder hoe gezonder)
  • 1/3 cup gehakte pecannoten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de geraspte kokos, het amandelmeel, het gebroken lijnzaad, de gehakte chocolade en pecannoten, het zout en de kaneel in een kom.
Mix in een andere kom de agavesiroop, amandelboter, kokosolie, vanille-aroma tot een crèmemassa.
Voeg de twee mengsels bij elkaar en meng door elkaar.
Maak een grote bal van het het deeg.
Breek de bal doormidden en breek de helft van de bal weer doormidden.
Dan heb je precies de maat van één koekje.
Maak er een bolletje van, druk plat in je hand en leg op de bakplaat. Druk nog even aan op de bakplaat en vorm in een mooi rondje. 
Bak de koekjes af in 15-20 minuten totdat ze mooi bruin zijn.
Laat de koekjes even afkoelen en leg ze op een rooster om verder af te koelen. Je zult knapperige, lekkere, licht zoute en verslavende koekjes hebben. 

Snoepse!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten