donderdag 6 september 2012

De hartige kruimels op tafel

Deze heerlijke hartige muffins komen uit het Glutenvrije bakboek van Louise Blair. Ze zijn erg makkelijk te maken. Deze versie is net iets anders dan het originele recept. Het boek van Louise Blair raad ik overigens iedereen aan die lekker glutenvrij wil bakken.

Ingrediënten:
  • 100 gr. rijstemeel 
  • 50 gr. maismeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. Xanthaangom
  • 100 gr. polenta
  • 2 eieren
  • 75 gram vloeibare boter
  • 2 dl karnemelk
  • 75 gr. mais uit blik, uitgelekt
  • 100 gr. gebakken gehakte bacon
  • 2 el. geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle drogen ingrediënten eerst goed door elkaar.
Mix in een andere kom de eieren, boter en karnemelk goed door elkaar.
Roer de droge ingrediënten door het eiermengsel en en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Mix even kort met deeghaken door elkaar en bak de muffins af in 20 minuten.
Zo makkelijk en toch zo bijzonder.

Veel succes!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen