donderdag 3 januari 2013

Luie Heins Kruidkoek

Enige tijd geleden kregen wij via twitter de vraag om een gluten-, en lactosevrij recept voor kruidkoek te verzinnen. Om iedereen tevreden te stellen en er een supergezond recept van te maken, hebben we ervoor gekozen het recept ook suiker- en graanvrij te maken.
Het recept is erg makkelijk en er zijn niet veel ingrediënten voor nodig. Je kunt bepaalde ingrediënten in het recept naar keuze vervangen voor andere ingrediënten.  Je kunt bijvoorbeeld in plaats van kokosolie ook plantaardige boter of roomboter gebruiken, maar als je roomboter gebruikt is het natuurlijk niet meer lactosevrij. Ook kun je in plaats van agave nectar stroop gebruiken, maar dan is het niet meer suikervrij. Wil de kruidkoek zo gezond en allergievrij mogelijk maken, houd je dan aan onderstaand recept. Veel bakplezier!

Ingrediënten voor een koek van 12 sneden
  • 200 gr. amandelmeel
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 2 el. koek-, of speculaaskruiden
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie (smelt in een pannetje of magnetron)
  • 1/2 cup agave nectar
  • 3 eieren

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng in een mengkom het amandelmeel, zout, zuiveringszout en de koek-, of speculaaskruiden.
Klop in een andere kom de eieren, agave nectar en gesmolten kokosolie los.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake voor 50-60 minuten in de oven.
Laat de cake daarna ongeveer een uur afkoelen in de vorm. Zodra de koek is afgekoeld kun je hem aan het bakpapier uit de vorm trekken.
Smullen maar!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen