maandag 7 januari 2013

De Haverkoekjes van Luilekkerland



Bij GMB zijn we een grote fan van haver, als ontbijt, als muffin, in het deeg van een appelkruimeltaart en ook in koekjes vorm. Het is superlekker en ook supergezond! Deze koekjes kun je zo speciaal maken als je wilt. Je kunt ze afbakken als lekker haver koekjes, maar je kunt ze ook voorzien van een chocolade laagje of je kunt chocolade chunks/rozijnen/gojibessen/.... erdoor doen. Dit maakt de koekjes net wat meer speciaal en lekkerder. Voel je vrij om te experimenteren!


 IngrediĆ«nten voor 20 koekjes
  • 3/4 cup amandelmeel
  • 3/4 cup havermeel
  • 1 cup havervlokken
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1/2 tl geraspte citroen
  • 0,5 el Fiber Husk of XanthaanGom
  • 2 el chiazaadjes
  • 1/3 gesmolten kokosolie
  • 1 opgeklopt ei
  • 1/4 cup agavesiroop
Optioneel: 150-200 gr. pure chocolade (hoe puurder hoe gezonder, maar melk en witte chocolade is natuurlijk ook erg lekker!)

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een beslagkom het amandelmeel, het havermeel, de havervlokken, het zout, het zuiveringszout en de geraspte citroen door elkaar met een vork of met je mixer.
Voeg de kokosolie toe en meng erdoor.
Klop het ei los en voeg bij de boter-meelmix.
Voeg de agave toe en meng het erdoor. 
Optioneel: spatel de choco chunks/rozijnen/gojibessen/.... erdoor.
Maak je handen nat en vorm bolletjes van het beslag.
Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze aan zodat je de vorm van een koekje krijgt.
Bak de koekjes af in 12 minuten.

Je kunt de koekjes zo laten, maar je kunt ze lekker dopen in chocolade.
Smelt 150 gr, chocolade au bain marie.
Leg een koekje in de gesmolten chocolade en draai om met twee vorken. 
Laat het koekje even op je vork uitrusten en leg het op pakpapier.
Doe dit met zoveel koekjes als je wilt. 
Je kun de koekjes ook voor de helft in de chocolade dopen. 
Leg de koekjes die een chocolade jasje aan hebben even in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.
En.. smullen maar!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten