maandag 26 november 2012

Het Snuggere Broodje

Links: geitenkaas, rechts: gewone kaas
Met dit recept voor kaasbroodjes kun je alle kanten op. Het recept is afgeleid van de Braziliaanse variant: "Pão de Queijo".
Je kunt er broodjes van maken, maar je kunt er ook pitabroodjes, hamburgerbroodjes en kleine pizza's van maken. Je kunt naast gewone kaas ook geitenkaas gebruiken met tijm als kruiden in plaats van oregano. De broodjes zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker met kruidenboter of met ham/salami.
Shoarma!
De pitabroodjes zijn erg lekker met shoarmavlees, een beetje sla en shoarmasaus! Maak je kleine pizza's? beleg ze dan lekker met tomatenpuree, salami en mozzarella of maak je favoriete pizza na. Als je kiest voor geitenkaas, besmeer ze dan lekker met honig! Geitenkaas tijm en honing, de klassieke combinatie! Jum jum.. 4 dubbel genieten dus met dit recept!

Ingrediënten voor 12 broodjes of 10 pitabroodjes
  • 250 gr. tapiocazetmeel (te koop bij de toko of online)
  • 1 tl. zuiveringszout
  • 1/2 tl. zout
  • 2 eetlepels oregano (Maak je geitenkaasbroodjes? gebruik dan tijm)
  • 150 gr. geraspte kaas (of geitenkaas)
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml olijfolie
  • 1/2 tl citroensap

Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het tapiocameel, het zuiveringszout, het zout, de oregano en de geraspte kaas door elkaar.
Klop de eieren op en voeg toe aan de meel-kaasmix
Voeg de melk, citroensap en de olie toe en mix met deeg haken alles goed door elkaar.
Maak je handen nat, vorm bolletjes van het deeg en leg het bolletje op de bakplaat.
Als je geen vieze handen wil kan je ook met twee lepels het beslag in een broodjes vorm doen.
Bak de broodjes af in 15 minuten.
Wil je pita broodjes maak dan grote koekjes van het deeg en leg ze op de bakplaat
Wil je kleine pizza's maak dan dunne rondjes, bak ze 10 minuten en bekleed ze met wat je lekker vind.

Veel bak en eet plezier!
Lieve bakgroetjes,

K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen