maandag 12 november 2012

Het pepernootkoekje dat nergens bang voor was


Online zijn er veel recepten te vinden, glutenvol, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij... Soms kom je een recept tegen waarbij het water je al in de mond loopt en denkt: "oooooohhh dat moet ik maken!!!" Of "hey wat origineel en leuk!!" Zo'n dergelijk recept kwamen wij tegen op voedzo. Een leuke site met hele aparte, originele en gezonde recepten! Door dat leuke recept van voedzo kwamen wij op dit glutenvrije, lekkere en gezonde idee: Pepernootkoekjes met amandelspijs ertussen! Jummie!

Ingrediënten
  • 150 gr. amandelmeel
  • 1/4 tl. zuiveringszout
  • 1/2 tl. zout
  • 4 druppels Stevia (niet suikervrij: 2 el. bruine basterdsuiker)
  • 1 tl. Fiber Husk (of Xanthaan Gom)
  • 3 el. speculaaskruiden
  • 2 el. (gesmolten) kokosolie (of roomboter als je dat kunt verdragen)
  • 50 gr. Agave Siroop (of honing/ ahornsiroop)
  • Suikervije (zelfgemaakte) amandelspijs 
Meng met een vork in een beslagkom het amadelmeel, het zuiveringszout, het zout, de Fiber Husk, en de speculaas kruiden door elkaar.
Maak een kuiltje en voeg de gesmolten kokosolie (of (room) boter) toe.
Voeg de agavesiroop toe en de druppels stevia (of basterdsuiker) en mix goed door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak je handen een beetje vochtig en vorm koekjes van het beslag  Door je handen vochtig te maken (en te houden) kleeft het beslag niet aan je handen. 
Leg de koekjes op, een met bakpapier, bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes af in +/- 11 minuten (amandelmeel verbrand vrij snel, dus houdt het goed in de gaten).
Laat ze even een afkoelen.
Besmeer een koekjes met amandelspijs, leg er een tweede koekje op en smullen maar!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen