donderdag 22 november 2012

De Sinterklaaskruimels op tafel

Gezien Sinterklaas weer in het land is, gaan alle remmen los voor wat betreft speculaaskruiden! Speculaasjes, taartbodems, kruidnoten, pepernoten, koekjes, heeeeeerlijk allemaal. De supermarkten en bakkers kunnen ons helaas niet blij maken met deze lekkernijen, dus maken we ze gewoon lekker zelf. Veel leuker, origineler en nog lekkerder ook! Het leuke van zelf bakken is dat je er je eigen feestje van kan maken! Zeker met muffins kun je alle kanten op. Stop erin wat je lekker vind en geniet ervan!

Ingrediënten
  • 250 gr. Provena glutenvrije bloem met haver 
  • 100 gr. suiker
  • 2 flinke el. speculaaskruiden
  • 8 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 175 ml. water
  • 100 ml. vloeibare boter (bijv. BlueBand)
  • 1 ei
  • 150 gr. marsepein in blokjes 
Verwarm de oven voor op 175 graden en doe papieren muffin vormpjes in een muffin bakplaat.
Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en vanillesuiker met een vork door elkaar.
Klop het ei op met de boter en het water.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix even door elkaar.
Spatel de stukjes marsepein erdoor.
Voeg met twee lepels het beslag in de muffinvormpjes.
Druk even aan met natte vingers.
Bak af in 20-25 minuten en snoep ze lekker op!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen