maandag 9 juli 2012

De bijenkoningin

Tijd voor worteltaart met honing!
Taart zonder schuldgevoel staat vandaag op het menu. Deze worteltaart is namelijk niet allen lekker, maar ook nog eens onwijs gezond! Als je deze taart gaat maken denkt je: "Dit gaat noooit wat worden!" maar als de taart uiteindelijk klaar is, weet je niet hoe snel je hem weer wilt gaat maken. Veel succes en bak/eetplezier!

Mix eerst deze ingrediƫnten
  • 3 cups geraspte wortels (maal ze lekker makkelijk in de keukenmachine)
  • 1/2 cup kokosmelk
  • 4 eieren op kamer temperatuur
  • 1/2 cup honing
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 1/2 teelepel stevia
  • 3 theelepels vanille aroma
  • snuf zout
Doe daarna deze ingrediƫnten erbij en mix:
  • 1 cup kokosmeel
  • 2 el. Fiber Husk
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 el. kaneel
En als laatst roer je erdoor:
  • 1 cup gebroken walnoten
  • 1 cup rozijnen
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Vet een taartvorm van c.a. 24 cm. in en bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Nadat je alles volgens bovenstaand recept bij elkaar heb gevoegd doe je het beslag in je taartvorm en werk de bovenkant met een spatel mooi recht af.
Bak de taart in de oven 45 minuten.
Als de tijd voorbij is laat je de taart VOLLEDIG afkoelen. Het is heel verleidelijk om eigenwijs te zijn en de taart al uit de vorm te halen voordat hij is afgekoeld maar dan breekt de taart. Heb geduld en je wordt beloond.
Zodra hij helemaal is afgekoeld kun je hem in stukken snijden en lekker opeten!

Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen