Ingrediƫnten
- 500 gr. glutenvrij meel (boekweit, rijstemeel, maismeel, combineer melen, probeer en kijk wat je het lekkerst vindt!)
- 2 eetlepels psylium vezels
- 7 gr. gist
- 10 gr. cocos suiker (gewone suiker kan ook)
- 4 gr. zout
- 300 ml. water
- 100 ml. geitenyoghurt
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
Verwarm je oven voor op 50 graden (rijs stand)
Mix alles door elkaar (eerst de droge dan de natte ingrediƫnten erbij)
Laat het brood in een warme oven rijzen, ongeveer 40 minuten, met een bakje water onderin de oven (zet de oven uit als je je brood erin zet!)
Zodra het brood gerezen is zet je je oven op 200 graden en bak je het brood af in 40 minuten (of totdat het er bruin uit ziet en hol klink als je erop klopt).
Sprookjesachtig lekker!
Liefs K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten