vrijdag 20 juli 2012

Hans en Grietjes Notenbrood

Nootiger (weet niet of dit een woord is?) dan dit brood kan je het niet krijgen. Dit brood is boeren gezond en afgeleid van het recept voor "Notenbrood met pompoen" uit het boek "Oergondisch genieten" van Ria Penders en Yvonne van Stigt. Het eindresultaat is echt heerlijk! Het is een licht zoet brood, heerlijk vol met noten en zoete gedroogde vruchten. Lekker, gezond en  vullend! 

Ingrediënten
  • 200 gr. amandelmeel
  • 2 el XantaanGum
  • 8 gr. bakpoeder
  • 125 gr. gedroogd fruit
  • 300 gr. gehakte ongebrande gemengde noten
  • 1 el kaneel
  • 250 gr. pompoenpuree (Diepvries verkrijgbaar bij de AlbertHeijn)
  • 6 eieren
  • 2 el ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een vierkante bakvorm in en bekleed het met bakpapier.
Mix eerst alle droge ingrediënten door elkaar en voeg daarna de vloeibare ingrediënten toe.
Kiep het mengsel in een langwerpige of vierkante platte ingevette bakvorm (bekleed de bodem met bakpapier zodat je het brood niet aan de bodem blijft plakken). Bak het brood, bekleed met bakpapier 45 minuten in de oven op 160 graden. Haal na 45 min het bakpapier eraf en bak het  nog een keer 45 minuten op 160 graden. Eet smakelijk!

Liefs K&E



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen