donderdag 2 mei 2013

De dorsvlegel uit Nigella Lawson's chocolade hemel

Dat Nigella Lawson geweldig is weten we natuurlijk al. Haar Chocolate Olive Oil Cake is inmiddels wereld beroemd en bijna perfect qua gezondheid. De taart is al gluten-,  lactose-, en graanvrij. Het enige wat het nog niet is is suikervrij. Dus wij hebben de suiker vervangen door agave en het recept hier op aangepast, waardoor het recept supergezond en superlekker is!


Ingrediƫnten:
  • 1 1/2 cup amandelmeel
  • 1/2 tl. zuiveringszout
  • snufje zout
  • 6 el. cacaopoeder
  • 2 tl. vanille extract
  • 2/3 cup gewone olijfolie
  • 3/4 cup agave siroop
  • 3 eieren (of NoEgg)
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een reguliere (24 cm) taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een mengkom het amandelmeel, zuiveringszout, het snufje zout en de cacaopoeder.
Klop de eieren, de olijfolie en de agave op tot een schuimige, dikke massa.
Voeg het vanille extract toe en meng het erdoor.
Voeg de cacao meel mix erdoor en mix goed door elkaar.
Giet het beslag in de taartvorm en schuif het de oven in.
Bak de taart af in ongeveer 40 minuten, laat de taart 10 minuten afkoelen en keer de taart om op een taartschaal.
Trek het bakpapier eraf en smulse!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen