zondag 31 maart 2013

De paastaart van knappe Elsje


De paashaas is natuurlijk fictief :) maar er zit een heel verhaal achter met een pedagogisch kader! De paashaas schenkt namelijk oorspronkelijk alleen eieren aan kinderen die zich goed gedragen... Weten we dat ook weer!
Bij Pasen hoort ook de Paasstol. Een paasstol is überhaupt al lekker en leuk om te maken, maar wij hadden het idee om een taartstol te maken en zie hier het resultaat. Net iets feestelijker!
Dit recept kan ook lactosevrij gemaakt worden door de karnemelk te vervangen door sojamelk of water met het sap van een halve citroen.

Ingrediënten
  • 150 gr. krenten/rozijnen
  • 300 gr. DovesFarm
  • 11 gr. bakpoeder
  • 2 tl Xanthaangom
  • 2 tl kaneel
  • 1 vanillestokje (uitgeschraapt)
  • 20 gr. agavesiroop
  • snufje zout
  • 1/4 cup roomboter
  • 1 ei
  • 190 ml karnemelk
  • suikervrije amandelspijs


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wel de rozijnen in heet water.
Vet een taartvorm (24 cm) in.
Zeef de bloem, bakpoeder en Xanthaangom boven een beslagkom.
Voeg het kaneel, de vanille en het snufje zout toe en meng met een vork
Blijf even met de vork door het meel roeren zodat er lucht in het meel komt. Dit maakt je brood ook luchtiger.
Kneed de boter met je handen erdoorheen (of met deeg haken).
Droog de rozijnen met keukenpapier of een theedoek en meng ze erdoor.
Meng met deeg haken het ei, de agave en de karnemelk door het meel.
Deel het deeg in tweeën en bekleed het bakblik met het eerste deel deeg.
Verdeel vervolgens de amandelspijs erover en bekleed de amandelspijs weer met een laag deeg.
Bak af 30 minuten op 200 graden.

Fijne pasen!
Lieve bakgroetjes K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen