zondag 24 februari 2013

De Gestolen Rozijnenduit


Bakken blijft leuk en als je eenmaal een lekker basis recept hebt gevonden kun je daar eindeloos mee blijven variëren.  Dit recept heeft dezelfde basis als De zwarte prinses en Luie Heins kruidkoek. Het  heeft alleen rozijnen en kaneel als smaak makers. Heb je zelf nog leuke ideeën voor een andere variant, laat het ons dan weten! Waarschijnlijk is het basis recept ook lekker met gedroogde stukjes appel en kaneel.. Weer een nieuw idee! De cake bestaat wederom uit alleen maar voedzame en gezonde ingrediënten. Veel bakplezier!

Ingrediënten voor een cake van 12 sneden
  • 200 gr. amandelmeel
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 2 el kaneel
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie (smelt in een pannetje of magnetron)
  • 1/2 cup agave nectar
  • 3 (biologische) eieren
  • 180 gr. gewelde (biologische) rozijnen

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Wel de rozijnen in een bakje water.
Meng in een mengkom het amandelmeel, zout, zuiveringszout en de kaneel.
Klop in een andere kom de eieren, agave nectar en gesmolten kokosolie los.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Droog de rozijnen en meng ze door het cakebeslag.
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake voor 50-60 minuten in de oven.
Laat de cake daarna ongeveer een uur afkoelen in de vorm. Zodra de cake is afgekoeld kun je hem aan het bakpapier uit de vorm trekken.
Smullen maar!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen