maandag 4 februari 2013

Sterke Hans appelcranberrytaart

Het cranberryseizoen is eigenlijk alweer voorbij, maar gelukkig zijn ze nog wel te vinden. Bijvoorbeeld in het diepvriesvak van de Appie. Daarom toch nog dit heerlijke recept van Jennifer Katzinger's boek Flying Apron's gluten-free & vegan baking book.

Ingrediënten taartbodem:
3/4 cup volkoren rijstebloem
1/2 cup maismeel
1/4 cup gemalen pijnboompitten
1/4 tl zout
1/2 cup + 2 el olie
2 el agavesiroop
1-2 el koud water

Ingrediënten vulling:
3 cups geschilde appels, in blokjes.
2 cups verse of ontdooide cranberry's
1 tl sinaasappelschil
1 tl kaneel
3 el maizena
1/2 cup agavesiroop
1/2 el citroensap
1/2 cup abrikozenjam

Methode:

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de melen en het zout in een kom. Meng vervolgens de olie, de agavesiroop en het water er door heen. Mix het ongeveer 5 minuten totdat het beslag egaal is. Als het deeg te droog is, voeg dan nog een eetlepel water toe.
Bestuif het werkblad met wat meel, rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.

Bak de deegkorst 15 minuten en maak ondertussen de vulling klaar. Doe de appels, cranberry's, sinaasappelschil, kaneel en maizena in een grote kom. Voeg daarna het citroensap en de agavesiroop toe en meng de ingrediënten goed. Verdeel de vulling over de voorgebakken bodem. Bak de taart ca. 50 minuten.

Verwarm de abrikozenjam ca. 10 minuten terwijl de taart in de oven staat. Laat de taart afkoelen en besprenkel of bestrijk de taart met de jam.

Laat de taart nog iets verder afkoelen en dan is hij klaar om geconsumeerd te worden. Serveer eventueel met een flinke dot slagroom, enjoy!

Liefs, K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten