zondag 15 september 2013

De fruitige stadsmuzikant

Er is nog even lekker vers zomerfruit voor handen, dus we moesten er wat mee doen! Rood fruit is supergezond en super lekker. In taartvorm combineert rood fruit lekker met wat romigs en een biscuit deeg. Voor de room laag kun je volle (biologische) kwark of yoghurt gebruiken. De bodem is afgeleid van een recept van eet goed voel je goed. We hebben het net even veranderd door er zuiveringsszout aan toe voegen, zodat het het een luchtigere boden wordt.

Ingrediƫnten
  • 500 gr volle yoghurt of kwark
  • 4 eieren
  • 2 el agave
  • 1 el. vanille extract
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • snufje zout
  • 1 el agave
  • 1 vers vanille stokje
  • lekker veel vers rood fruit!
Laat de yoghurt of kwark een aantal uur van te voren uitlekken in een theedoek.
Vet een reguliere taartvorm in (24 cm) en bedek de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren.
Klop het eiwit stijf.
Mix het eigeel, met de agave en vanille totdat het romig is.
Spatel het amandelmeel, het zuiveringszout en het zout erdoor.
Voeg het amandelmeel mengsel bij de opgeklopte eiwitten totdat er een glad mengsel ontstaat.
Stort het deeg in je bakvorm en bak af in ongeveer 35 minuten.
Laat de bodem goed afkoelen, ongeveer een uur.
Snijd het vanillestokje horizontaal door midden en schraap met een mesje de vanillezaadjes uit het stokje.
Meng de uitgelekte yoghurt of kwark met een eetlepel agave en de vanille zaadjes.
Smeer over de biscuit bodem en bedek royaal met rood fruit.
Veel gezond snoepplezier!

Lieve bakgroetjes,
K&E

2 opmerkingen:

  1. Wat zou je kunnen gebruiken ipv de yoghurt of kwark? Ivm lactose intolerantie..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,

    bedankt voor je reactie! Je zou kokos slagroom kunnen maken. Dan moet je eerst een blik kokosmelk, ondersteboven, een nacht in de koelkast zetten. De volgende dag maak je het blik open en dan zie je dat het water gescheiden is van de room. Deze room kan je opkloppen met agave of een andere zoetstof (zoveel als je lekker vindt). Een andere optie is soja slagroom. Deze kun je in het koel schap van de albertheijn vinden. Succes en we horen graag of het gelukt is!

    Groetjes,
    GMB

    BeantwoordenVerwijderen