Het is dan helemaal fijn als ze ook nog gezond zijn. Alle ingrediƫnten in deze muffins zijn gezond. Daarnaast zijn deze muffins zowel gluten- alsook lactosevrij en makkelijk om te maken.
Veel bakplezier!
Ingrediƫnten voor 12 muffins
- 2 cups amandelmeel
- 1/2 tl. zout
- 1/2 tl zuiveringszout
- 1 tl. vanille extract
- 1/4 cup gesmolten kokosolie (smelt in een pannetje of magnetron)
- 1/2 cup agave nectar of honing
- 3 eieren
- 150 gr. cranberries
- 100 gr. chocolade chunks
Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats papieren muffinvormpjes in een muffin bakvorm.
Meng in een mengkom het amandelmeel, zout en zuiveringszout door elkaar.
Klop in een andere kom de eieren los.
Voeg de eieren, de agave nectar, het vanille extract en de gesmolten kokosolie toe aan het meel.
Spatel de cranberries en chocolade chunks door het beslag.
Scoop met twee lepels het beslag in de muffin vormpjes.
Bak de muffins af in ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat de muffins 10-20 minuten afkoelen in de bakvorm en eet ze lekker op!
Betoverende bakgroetjes,
de Gezusters Grimm