Heb je een pinda allergie of wil je liever een andere noot soort gebruiken, dan is amandelboter een uitstekende vervanger!
Ingrediƫnten voor ongeveer 12 muffins
- 100 gr. havermeel
- 100 gr. havervlokken
- 1 tl. Xanthaangom of Fiber Husk
- 1 tl. zuiveringszout
- 4 el. gesmolten kokosolie (plantaardige-, of roomboter kan ook)
- 120 gr. pindakaas (of amandelpasta)
- 2 bananen
- 50 gr. Agave (of honing, ahornsiroop)
- 2 eieren
- 50 ml. water
- 1/2 tl. citroensap of azijn
Zet de oven op 200 graden.
Vet een muffin vorm in, doe er geen papieren vormpjes in, want daar blijven deze muffins aan plakken.
Meng in een mengkom het havermeel, de havervlokken, de XanthaanGom of Fiberhusk en het zuiveringszout.
Meng het elkaar met je vingers of met een vork.
Kneed met je handen de gesmolten kokosolie, de pindakaas en de bananen (geprakt) erdoor heen. Dat wordt een lekkere kliederboel!
Klop de eieren los met de agave en het citroensap.
En voeg bij de rest. Meng dit door elkaar met je handen of even kort met een mixer met deeg haken.
Doe het beslag met twee lepels in de muffin vorm en bak de muffins af in ongeveer 20 minuten of totdat ze een beetje bruin worden en er klaar uit ziet.
Geniet ervan!
Lieve bakgroetjes,
K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten