dinsdag 9 oktober 2012

Het Raadselsprookje van Bananen en Kruimels


Wat doe je met erg rijpe bananen...? Een milkshake maken? Lekker, maar een cake maken is nog lekkerder! Dus waarom niet een kruimelige cake met banaan, die ook nog eens onwijs gezond is!?! Hoe het kan is voor nu misschien nog een raadsel.. Maar wees gewaarschuwd, zodra je deze cake gemaakt hebt eet je je vingers erbij op. Deze cake is heerlijk als ontbijt of bij de koffie, of als dessert, met een bolletje ijs, en slagroom, en....
Dit recept is wederom afgemeten met cups. Cups zijn tegenwoordig echt overal te krijgen, bijvoorbeeld bij AlbertHeijn, Marskramer, Hema etc.. En ze kosten niet meer dan 3 euro. 
Dit recept iets aangepast en afkomstig van 
http://www.studiocuisineblog.com/2012/05/14/welcome-to-studio-cuisine/

Ingrediënten:
  • 1 cup ongebrande walnoten
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 1 el. agave nectar
  • 1 tl. vanille extract
  • 2 cups amandelmeel
  • 1/4 tl. zout
  • 1 tl. zuiveringszout
  • kaneel, naar smaak 
  • 2 medium rijpe bananen
  • 1/4 cup honing
  • 2 grote eieren
  • 1 tl. vanille extract
  • 3 el. amandel of gesmolten kokosolie
  • 1/2 tl. azijn of citroensap

Verwarm je oven voor op 175 °C.
Vet een vierkant bakblik in van ongeveer 8x8 cm 
Maal de walnoten in je keukenmachine totdat ze allemaal gebroken zijn. Je kunt de walnoten ook hakken, maar als je een keukenmachine tot je beschikking hebt is dit wel erg makkelijk. 
Doe de gebroken walnoten in een mengkom.
Meng de gesmolten kokosolie, agave nectar en vanille extract erdoor en zet even apart.

Meng in een andere kom het amandel meel, kaneel, zout, zuiveringszout en zet apart.

Maak puree van je bananen in de keukenmachine.
Voeg de honing, eieren, vanille extract, walnootolie of gesmolten kokosolie en de citroensap/azijn toe aan de bananen puree en meng ze volledig. 

Voeg het walnoten mengsel, amandelmeel mengsel en bananen mengsel bij elkaar en roer even goed door elkaar.
Stort het geheel in het ingevette bakblik.
Bak de cake in ongeveer 15-20 minuten of totdat je een cake prikker (of satéstokje) er schoon uithaalt
Eetse!

Liefs, 
E&K

1 opmerking: