zaterdag 21 juli 2012

De wonderlijke wortel cupcakes

Ik houd echt enorm van wortelen. Een van de voornaamste redenen dat ik ze fantastisch vind, is omdat ze in van die handige snoepverpakingen komen. Daarom heb ik vaak wortelen als een onderdeel van de lunch of als snack. Maar na een paar dagen knagen, ben ik die rauwe wortelen wel zat. Meestal heb ik dan nog een hele berg in de koelkast liggen. Het is zonde om ze daar te laten wegrotten, dus ik probeer ze altijd wel ergens in te verwerken. Ze passen bijvoorbeeld goed in een Indiase curry. Maar er zijn ook nog betere (of andere want ik ben ook echt dol op curries) manieren om ze te gebruiken. Een daarvan is het maken van wortel cupcakes!


Ingrediƫnten
  • 3 cups amandelmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl baking soda
  • 1 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagels
  • 5 eieren
  • ½ cup agave siroop
  • ¼ cup olijfolie
  • 500 gram geraspte wortelen.
  • 1 cup gewelde rozijnen
  • 1 cup gehakte walnoten
Methode:
Doe de rozijnen in een kom en giet er kokend water over.
Doe het amandelmeel, zout, baking soda, kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder in een grote beslagkom en meng de ingredienten.
Meng in een andere kom de eieren, honing en olie. Voeg de wortelen en de rozijnen (eerst afgieten) toe aan de natte ingredienten. Meng de natte en droge ingredienten en schep het deeg in de cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes op 170°C voor 35 minuten.
Als de cupcakes gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Het recept komt van: http://theycallitfallingforareason.blogspot.nl/2011/06/paleo-carrot-cake.html en is wat aangepast aan mijn smaak.

Geniet ervan!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten